Di Garut katelah pisan hiji carita anu dijudulan (1) Sasakala Situ Bagendit. Ceunah mah luyu jeung ngaran tokoh na Nyi Endit anu miboga watek medit. Lamun di Sukabumi katelah pisan ku dongéng (2) Nyi Roro Kidul anu dibarengan ku carita (3) Sasakala Palabuhanratu. Sabenerna, lian li éta dongfeng masih keneh réa dongeng ti Sukabumi téh salah sahijina ayat dongéng (4) Sasakala Situsukaramé ti Parakansalak. Tapi anu kawéntar di tanah Sunda dugi ka ayeuna mah dongéng (5) Si Kabayan, lian ti carita ramé, ogé matak pikaseurieun. Anu matak pikasediheun naha aya dongéngna? Aya! Masih inget dongeng (6) Budak Pahatu? Mani waas nalika lanceuk jeung adi hirup paduduaan dina ringkang kasusah. Beunghar pisan Sunda téh ku carita dongéngna, ti sabangsaning (7) Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet anu silih gitik hayang ngala cabé, aya ogé caritaan bangsa (8) Sireum anu meunang ngalawan Gajah. Ku réana dongéng Sunda anu sumebar mana waé anu kaasup Parabel? Jawaban Soal Terbaru 2022

  • Whatsapp

Di Garut katelah pisan hiji carita anu dijudulan (1) Sasakala Situ Bagendit. Ceunah mah luyu jeung ngaran tokoh na Nyi Endit anu miboga watek medit. Lamun di Sukabumi katelah pisan ku dongéng (2) Nyi Roro Kidul anu dibarengan ku carita (3) Sasakala Palabuhanratu. Sabenerna, lian li éta dongfeng masih keneh réa dongeng ti Sukabumi téh salah sahijina ayat dongéng (4) Sasakala Situsukaramé ti Parakansalak. Tapi anu kawéntar di tanah Sunda dugi ka ayeuna mah dongéng (5) Si Kabayan, lian ti carita ramé, ogé matak pikaseurieun. Anu matak pikasediheun naha aya dongéngna? Aya! Masih inget dongeng (6) Budak Pahatu? Mani waas nalika lanceuk jeung adi hirup paduduaan dina ringkang kasusah. Beunghar pisan Sunda téh ku carita dongéngna, ti sabangsaning (7) Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet anu silih gitik hayang ngala cabé, aya ogé caritaan bangsa (8) Sireum anu meunang ngalawan Gajah. Ku réana dongéng Sunda anu sumebar mana waé anu kaasup Parabel?

Bacaan Lainnya
  1. 1 jeung 3
  2. 3 jeung 4
  3. 5 jeung 6
  4. 7 jeung 8
  5. 1 jeung 2

Jawaban: C. 5 jeung 6.

Dilansir dari Ensiklopedia, di garut katelah pisan hiji carita anu dijudulan (1) sasakala situ bagendit. ceunah mah luyu jeung ngaran tokoh na nyi endit anu miboga watek medit. lamun di sukabumi katelah pisan ku dongéng (2) nyi roro kidul anu dibarengan ku carita (3) sasakala palabuhanratu. sabenerna, lian li éta dongfeng masih keneh réa dongeng ti sukabumi téh salah sahijina ayat dongéng (4) sasakala situsukaramé ti parakansalak. tapi anu kawéntar di tanah sunda dugi ka ayeuna mah dongéng (5) si kabayan, lian ti carita ramé, ogé matak pikaseurieun. anu matak pikasediheun naha aya dongéngna aya! masih inget dongeng (6) budak pahatu mani waas nalika lanceuk jeung adi hirup paduduaan dina ringkang kasusah. beunghar pisan sunda téh ku carita dongéngna, ti sabangsaning (7) sakadang kuya jeung sakadang monyet anu silih gitik hayang ngala cabé, aya ogé caritaan bangsa (8) sireum anu meunang ngalawan gajah. ku réana dongéng sunda anu sumebar mana waé anu kaasup parabel 5 jeung 6.

Itulah tadi jawaban dari Di Garut katelah pisan hiji carita anu dijudulan (1) Sasakala Situ Bagendit. Ceunah mah luyu jeung ngaran tokoh na Nyi Endit anu miboga watek medit. Lamun di Sukabumi katelah pisan ku dongéng (2) Nyi Roro Kidul anu dibarengan ku carita (3) Sasakala Palabuhanratu. Sabenerna, lian li éta dongfeng masih keneh réa dongeng ti Sukabumi téh salah sahijina ayat dongéng (4) Sasakala Situsukaramé ti Parakansalak. Tapi anu kawéntar di tanah Sunda dugi ka ayeuna mah dongéng (5) Si Kabayan, lian ti carita ramé, ogé matak pikaseurieun. Anu matak pikasediheun naha aya dongéngna? Aya! Masih inget dongeng (6) Budak Pahatu? Mani waas nalika lanceuk jeung adi hirup paduduaan dina ringkang kasusah. Beunghar pisan Sunda téh ku carita dongéngna, ti sabangsaning (7) Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet anu silih gitik hayang ngala cabé, aya ogé caritaan bangsa (8) Sireum anu meunang ngalawan Gajah. Ku réana dongéng Sunda anu sumebar mana waé anu kaasup Parabel?, semoga membantu.

Kemudian, Pak Guru sangat menyarankan siswa sekalian untuk membaca pertanyaan selanjutnya yaitu Ir. H. Pangeran Muhammad Noor adalah Pahlawan Nasional Indonesia yang berasal dari? dengan penjelasan jawaban dan pembahasan yang lengkap.

Nantikan Jawaban Yang Lainnya,

Jawaban ini telah diperbaharui pada tanggal 2022-05-12 18:40:00

Pos terkait

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.